середу, 3 вересня 2014 р.

БУККРОСИНГ "КНИГА В ТРЕНДІ"


Що ми зазвичай робимо з прочитаною книгою? Ставимо її на полицю і роками про неї не згадуємо!...
В 2002 році Рон Хорнбекер вирішив змінити цей прикрий факт і вигадав буккросинг, або "звільнення книг". Для початку він "звільнив" 20 книг із пояснювальними записками у холі свого готелю, а через півроку на його сайті було близько 300 активних користувачів.
Суть буккросингу дуже проста - людина, прочитавши книгу, залишає її в громадському місці, де її знаходить інша людина, яка в свою чергу робить те саме.

Таким чином книга, а разом з нею всі ті емоції, що пережив читач, подорожує містом, країною, або навіть світом.
Зараз по світу подорожує майже мільйон книг, і, хоч в Україні цей рух не настільки поширений, як в деяких європейських країнах, буккросери є практично у всіх містах нашої держави.
Ідеї буккросингу активно поширює Молодіжна секція Української бібліотечної асоціації. До їх ініціативи вирішила долучитися Чернівецька обласна універсальна наукова бібліотека імені Михайла Івасюка та відкрити безпечну поличку буккросингу в одному з чернівецьких парків, а саме парку імені Юрія Федьковича.
Місце для нашої безпечної полички в приміщені магазину на території парку нам люб'язно надав власник магазину Глінський Андрій, за що йому величезна подяка.
Загалом, на поличку потрапило близько 90 книг, серед яких є дитячі книжки та книги іноземними мовами, а також журнали (за це подяка Івану Боднарюку). Всі книги позначені спеціальними наліпками з логотипом, QR-кодом та посиланням на групу ВКонтакті буккросингу "Книга в тренді".
Ласкаво просимо Вас долучатися до руху буккросерів, "знаходити" та "відпускати" книги, стаючи часточкою всесвітнього руху...









Немає коментарів:

Дописати коментар